FuelBox
– noe mer enn en 
samtalestarter

Det var de gode samtalene som gjorde at de fant hverandre. I løpet av de første årene fikk deres naturlige nysgjerrighet til hverandre dem til å sitte oppe og snakke i timesvis. De snakket om alt! Så kom barn nummer tre og fire og hun la merke til at de gode samtalene ble erstattet med å ligge utslitt på sofaen foran TV fortrinnsvis med hver sin telefon i hånden…

Hun savnet samtalene deres. Hvordan de fikk hverandre til å le og lære nye ting om hverandre – hvordan de skapte et helt eget nærvær…
Men hun syntes det var vanskelig å komme på nye spørsmål, og fant det til og med vanskelig å stille de spørsmålene hun virkelig ønsket å stille for å sette igang den samtalene hun, eller de, virkelig hadde behov for å ha.

Hun savnet samtalene deres. Hvordan de fikk hverandre til å le og lære nye ting om hverandre – hvordan de skapte et helt eget nærvær… 

Hun begynte å skrive ned spørsmål etterhvert som hun kom på de til alle døgnets tider, og hun samlet disse i en konvolutt. Konvolutten var ganske full da hun en kveld presenterte den, sammen med en flaske vin, for sin mann. De begynte å trekke vilkårlige kort ut av konvolutten og endte opp med å snakke i timesvis, akkurat som de hadde gjort de første årene. Hun forstod med en gang at her hadde hun noe som alle par der ute kunne ha glede av og kanskje til og med ha nytta av.

Hun bestemte seg der og da for å avslutte lærerjobben og utforske hvordan hun kunne bringe disse gode samtalene til verden. Ett år senere, i november 2013, ble FuelBox PAR lansert og denne ble raskt en suksess her i hennes hjemland Norge.

Ett år senere i november 2013, ble FuelBox PAR lansert og ble raskt en suksess i Norge.

Fra hennes mangeårige erfaringen gjennom å jobbe med utvikling av mennesker i legemiddelbransjen, forstod gründeren av FuelBox – den gode samtalen på boks, Berta Lende Røed, at det ikke bare er i parforhold vi har behov for å føle oss sett, hørt, verdsatt og at vi virkelig hører til, men at dette er et grunnleggende behov som vi alle har på alle våre arenaer; hjemme, på skolen og ikke minst på arbeidsplassen.

Vi har alle behov for å føle oss sett, hørt, verdsatt og at vi virkelig hører til.

Det som startet med at hun savnet de gode samtalene med sin mann, har nå, fem år senere, utviklet seg til et helt konsept og mange ulike versjoner av FuelBox som finnes i tusenvis av hjem, skoler, institusjoner, hotel og arbeidsplasser i flere land!

Berta og hennes partner Tonje Flack har nå et helt team som jobber mot å “fuel the world”!

Alle mennesker har et grunnleggende behov for å bli sett, hørt og verdsatt. Fra hjerneforskning vet vi at det å dele med hverandre ansikt til ansikt overgår annet når det kommer til å utvikle sterke relasjoner til andre.
På arbeidsplassen er disse relasjonene avgjørende for å skape den psykologiske tryggheten som er nødvendig for høyt presterende team og for at innovasjon skal skje. På skolen må den samme dynamikken være tilstede for at våre barn skal lære og blomstre.
I vårt personlige liv er relasjonene vi har til andre, selve grunnlaget for vår eksistens. Det er de som gir livene vår mening.

Å dele personlige historier med hverandre skaper nærvær, forståelse, toleranse, respekt, tillit, tilhørighet – ja til og med kjærlighet! Og hvis det er noe vi trenger mer av i verden; i våre hjem, skoler, organisasjoner, så er det disse ordene her!

tilbake