Hvordan bli lykkelig(ere)?

Hvem vil ikke vite svaret på det? Dersom vi spør mennesker om hva de ønsker seg aller mest i dette livet, så vil nok mange svare at de ønsker bare å leve lykkelig. Hva vi legger i dette er nok veldig forskjellig verden over. Så hva er så et lykkelig liv? For deg? For meg?

Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg er lykkelig. Jeg har en fantastisk familie, mange nære og gode venner, en utrolig meningsfull og spennende jobb og er generelt frisk og innimellom også ganske rask! Jeg bor i et hus jeg elsker på et forblåst, men fantstisk sted, i et trygt og vakkert land med like mange privilegier som muligheter.

Jeg tenker at jeg er utrolig heldig! Og mange ganger så tar jeg meg i å tenke at jeg burde nyte det mer? Jeg burde sette enda mer pris på det? Jeg får ofte følelsen av at jeg raser så fort avgårde at jeg glemmer å være tilstede. Jeg tar for mange ting for gitt. Glemmer å feire. Glemmer å være takknemlig. Glemmer av og til også det som egentlig er aller viktigst for meg oppi alt annet.

Det finnes i dag mye forskning om lykke og hva som gjør oss lykkelige. Jeg har lest mye om dette og bruker også mye av dette også i noen av foredragene mine. Den mest spennende forskningen kommer fra Harvard og jeg vil absolutt anbefale deg å ta en titt på disse to TED foredragene for en underholdende gjengivelse av denne forskningen:

Hva gjør oss lykkelige gjennom et langt liv?

Hva er hemmeligheten for å bli mer positiv og lykkelig?

Denne uken har vi vår sommerkonferanse i FuelBox og jeg skal utfordre teamet mitt til å bli enda mer LYKKELIGE, eller rettere sagt, til å sette mer pris på, og skape mer rom for, det som egentlig gjør oss lykkelige! Dersom du ser på de to TED Talks ovenfor, forstår du hva jeg mener.

Jeg har laget en FUEL YOUR HAPPINESS CHALLENGE hvor vi i 21 dager skal gjøre de samme fem tingene, eller vanene, hver dag. Fem små rutiner, som i følge forskningen fra Harvard vil gjøre oss mer positive og lykkelige. Dette blir på en måte vår egen lille studie, og jeg tenker at i denne studien har vi ubegrenset plass til flere deltakere! Dersom du vil bli med, så last ned denne PDF og bli med på THE FUEL YOUR HAPPINESS CHALLENGE.

Dette blir spennende! jeg er klar – er du?

God klem fra Berta


FuelBox Norge