Hurra for 7 år med gode samtaler!

For 7 år siden i dag lansert jeg FuelBox PAR på God Morgen Norge. Jeg hadde da en drøm om å inspirere og hjelpe alle par (i hele verden!) til å ta vare på det de har sammen. Jeg ville gi de et enkelt, gjennomtenkt og lekent verktøy for å ta tilbake de gode samtalene i forholdet. De samtalene som vi har en tendens til å glemme litt etter at den store forelskelsen har lagt seg. Jeg ville inspirere de til å dyrke den gjensidige nysgjerrigheten. Jeg hadde selv lært på den harde måten at når vi slutter å spør, så slutter vi å dele og til slutt slutter vi å bry oss.

…Men så er det jo ikke bare i parforholdet vi trenger å snakke sammen for å ha det bra sammen og få det til sammen? 


Jeg er utrolig stolt av alt vi har fått til og av den jobben vi hver dag gjør ute i skoler og på de mange arbeidsplasser for å bidra til et mennesker snakker mer og bedre sammen.

De siste 7 årene har mine fantastiske kollegaer og jeg utviklet 18 helt ulike FuelBoxer, en FuelBox App, samt skreddersydd et titalls bokser for andre organisasjoner, og alle disse handler om å bringe mennesker sammen for gode samtaler som utvikler og styrker oss, gjennom at vi deler med og lærer av hverandre.

Pandemien vi gjennomgår sammen, utfordrer oss på utrolig mange måter, som mennesker og samfunn. De siste månedene har virkelig undestreket for oss at vi mennesker trenger hverandre! Vi trenger å være sammen og oppleve tilhørighet og finne mening med det vi har og gjør.

Med hjemmekontor og sosial distansering så ser vi at det er et stort behov for mental eller psykologisk nærhet og intimitet.

Det jeg har lært de siste 7 årene er at det å være nysgjerrige på hverandre, stille spørsmål og dele våre tanker, erfaringer og historier med hverandre, skaper nærvær, forståelse, toleranse, respect, tillit, tilhørighet og til og med kjærlighet – og er det noe vi trenger mer av så er det disse ordene her!

Tusen takk for alle dere som fortsatt følger oss, heier, liker deler og løfter frem verdien av de gode samtalene!

7 år og vår visjon er fortsatt: #fueltheworld – with great conversations that change minds and lives – og det har aldri kjentes mer meningsfullt! 

Hilsen
Berta

tilbake