Forskningens 36 spørsmål for å bli forelsket – igjen …

Tenk om vi kunne snakket oss gjennom noen utvalgte spørsmål og på den måten blitt forelsket? Forelsket i et menneske vi aldri før hadde møtt, eller forelsket på ny i den personen du våkner opp sammen med hver dag? I følge forskningen til Arthur Aron m.fl så ser dette ut til å være mulig, så her er det bare å invitere din utkårede til en lang og god samtale!

36 spørsmål basert på forskning i vår digitale FuelBox
Start med den første av fire samtalepakker

Spørsmålene krever økende grad av åpenhet

Vi har nemlig samlet disse 36 spørsmålene inkludert en avsluttende oppgave til dere i vår digitale FuelBox. 36 spørsmål som dere kan kose dere gjennom og utforske hverandre med! Forskningens 36 spørsmål for å falle for hverandre, for aller første gang eller nok en gang?

Jeg vet hva jeg falt hos min mann. Det var ikke smilet hans, som fortsatt, etter mer enn et tiår, kan gi meg kriblinger i magen. Det var heller ikke høyden og den barske, trygge fremtoningen hans, eller hvor dyktig jeg syntes han var i jobben sin da. Men det var samtalene. De lange, ofte ganske dype og alltid veldig personlige samtalene. Samtaler hvor vi spurte, delte, lo, gråt og ble kjent med hverandre på en måte jeg aldri hadde blitt kjent med en mann før. Så fikk vi to barn til. To småtasser i tillegg til mine to gutter fra et tidligere ekteskap. Og plutselig merket jeg at de lange samtalene ble erstattet med korte kommandorop, og kvelder utslitt foran TV. Det var savnet mitt etter disse samtalene, og redselen min for å nok en gang finne meg selv i en situasjon hvor vi først mister kommunikasjonen, deretter relasjonen, som gjorde at FUELBOX – den gode samtalen på boks for par så dagens lys i 2013.

Men lite visste jeg da om at det faktisk finnes forskning som viser at man kan aksellerere intimiteten i en relasjon ved å få to mennesker til å snakke sammen. Snakke sammen ved å stille hverandre 36 ulike spørsmål som krever en stadig økende grad av åpenhet og sårbarhet: The Experimental Generation of Interpersonal Closeness

Da jeg leste denne studien for første gang i år, innså jeg at nesten alle disse spørsmålene allerede finnes i våre ulike FUELBOX, om ikke helt identiske, så ikke langt i fra. Kanskje ikke så overraskende egentlig, siden FuelBox handler om å skape nærvær, dyrke nysgjerrigheten og oppdage hverandre på ny og på ny…

Når jeg skriver dette innlegget er vi flere uker inne i COVID19-situasjonen og eksperter uttaler stadig i ulike medier at vi vil se en økning i samlivsbrudd. Det er krevende å stå i kriser sammen, men herregud, det er krevende nok å stå sammen i en vanlig hverdag? Ingenting går av seg selv, heller ikke parforholdet. Vi må alle investere i det vi ønsker å ta vare på. Sett av tid til den gode samtalen. Kjæresten din, som du kanskje tror du vet alt om, kan ha mye spennende å by på gjennom 36 spørsmål… Lykke til!

Klem
Berta

FuelBox Norge