Kurv: 0 produkter - kr 0

Historien til FUELBOXET VANLIG FAMILIELIV?

Jeg er gift med en ganske fantastisk mann synes jeg, og vår greie var de gode samtalene. Vi kunne prate i timesvis, om alt mellom himmel og jord, samme hvor vi befant oss. Så får vi to barn sammen i tillegg til mine to gutter, og plutselig så er den naturlige nysgjerrigheten på hverandre og de gode samtalene erstattet med altfor mange kvelder med oss to utslitte på sofaen, gjerne foran TV eller andre skjermer. De gangene vi tok oss sammen og skrudde av for å prate, kom ikke de gode samtaleemnene på løpende bånd lenger, eller jeg merket at jeg ikke alltid kom på, eller fikk til, å spørre om ting jeg gjerne hadde gått å tenkt på en stund. …

 

 

SAVNET DE GODE SAMTALENE

Jeg kjente at jeg savnet de gode samtalene våre, de som handle om noe mer enn hvordan man har hatt det på jobb, ungene eller naboens nye bil. Så jeg begynte å skrive ned på små lapper ulike spørsmål som jeg hadde lyst å stille min mann, og spørsmål som jeg skulle ønske han ville stille meg. Disse samlet jeg i en konvolutt og denne var ganske full da jeg tok den frem en lørdag kveld. Vi tok et glass rødvin og begynte å trekke lapper fra konvolutten – og det ble en magisk kveld! Vi trakk ikke mange lapper, for hvert spørsmål genererte så mye samtale, og gjorde at vi ble sittende å prate i flere timer! Det var som å være tilbake til da vi først falt for hverandre! Et av de spørsmålene vi brukte mye tid på var: ”Hva opplever du er de største likeheter og ulikheter i våre familier?” Jeg visste med en gang at dette er det flere par som kan ha glede, og kanskje til og med nytte av!

 

 

EN GOD IDE?

Jeg fikk flere par til å teste ut lappene mine og tilbakemeldingen var udelt positiv fra begge kjønn: dette var godt, underholdende, viktig, meningsfylt osv.. Jeg presenterte ideen min for Innovasjon Norge som heldigvis også syntes at gode samtaler burde komme i en boks og da var jeg i gang og resultatet et halvt år senere ble FuelBox – Den gode samtalen på boks, Parversjonen.

 

 

VERDIEN AV GODE SAMTALER

De andre FuelBox-versjonene har alle til hensikt å skape gode samtaler som engasjerer og underholder samtidig som de tar vare på, utvikler og styrker individer og relasjoner. Dette er viktig på alle våre arenaer, hjemme og på arbeidsplassen. Men, hva er en god samtale? Jeg tenker det er samtaler som gjør at vi oppdager nye sider hos hverandre, som gjør at vi plutselig forstår, eller at vi ler med hele oss! Plutselig deler vi noe viktig og alvorlig med hverandre, mens i neste øyeblikk får vi høre hva den andre setter mest pris på med oss?

 

DET HANDLER OM NÆRVÆR

Disse samtalene er ikke alltid så lette å komme i gang med, hverken med partneren, nære venner eller kollegaer. Hvilke spørsmål stiller vi?

Utfordrende ja, men viktig – for vi vet verdien av disse øyeblikkene, både i parforholdet, i vennerelasjoner, med kollegaer: det handler om å bli sett og hørt, det handler om å dele, høre til, gi og få anerkjennelse – det handler om relasjoner og NÆRVÆR…..

Jeg håper at mange der ute kan få glede av FuelBox og av de gode samtalene som boksen skal bidra til!

Hilsen

Berta

There are no products