Hva er egentlig en FuelBox?

FuelBox er en liten hvit boks, fylt til randen med spørsmålskort. Spørsmålene er åpne og fungerer som en samtalestarter mellom deg og dine nærmeste, eneten det er en partner, familie eller venner. Alle mennesker har et behov for å bli sett, hørt og verdsatt og nettopp derfor tror vi at det finnes en FuelBox for alle. Ved å trekke et spørsmål tilfeldig fra boksen får man snakket om ting man kanskje aldri har kommet på å spørre hverandre om tidligere, og før du vet ordet av det har dere lært noe nytt og spennende om hverandre!

FOTO: MARIUS VERVIK/VG

Hvordan det hele startet

Da FuelBox-gründer Berta Lende Røed ble mor til barn nummer tre og fire merket hun at de gode samtalene hun en gang hadde hatt med mannen sin ble erstattet med sofasliting foran tven og scrolling på mobilen. Hun savnet samtalene de engang hadde hatt og hvordan disse samtalene, som gjerne kunne vare i timesvis, fikk dem til å le og til å lære nye ting om hverandre.

Det var da Berta begynte å skrive ned spørsmål. Hun skrev dem ned etterhvert som hun kom på dem og samlet dem i en konvolutt. Konvolutten var ganske full da hun en kveld presenterte den, sammen med en flaske vin, for sin mann, Thomas. De begynte å trekke vilkårlige lapper fra konvolutten og endte opp med å snakke i timesvis – akkurat som de hadde gjort de første årene. Hun forstod at dette var noe alle par kunne ha glede og nytta av og bestemte seg der og da for å avslutte lærerjobben og utforske hvordan hun kunne bringe de gode samtalene til verden. Ett år senere, i november 2013, ble FuelBox Par lansert og siden har det gått slag i salg.

Nåtid og fremtid

I dag er FuelBox en bedrift med ti ansatte som sitter på Bryne, i Stavanger og i Oslo. Sammen har vi laget en rekke samtalebokser på forskjellige språk og tusenvis av åpne, samtalestartende spørsmål. FuelBox finnes i dag både som en fysisk boks i mange versjoner og som en egen app. Felles for begge løsninger er at de fungerer som meningsfull underholdning for privatpersoner og som relasjonsbyggende verktøy for bedrifter, organisasjoner, skoler og instituasjoner. I tillegg til salg av samtalebokser leverer vi, blant annet, fordrag, workshops og lederprogram og i fremtiden håper vi at vi i enda større grad bidra inn mot bedriftsmarkedet med vår ekspertise, vårt verktøy og våre tjenester. Vårt mål er nemlig å «fuele» hele verden og vi tror vi er på god vei til å gjøre akkurat det.

FuelBox Norge