25 spørsmål klokere på min mor

Jeg satt nylig i en begravelse der en datter på min egen alder holdt en nydelig minnetale og det slo meg at det kunne vært meg der oppe? Noe så utenkelig egentlig! Mine foreldre er heldigvis friske og ikke så gamle heller, men utenkelige ting skjer jo? Hver dag kan vi miste noen vi er glad i…
Etter denne begravelsen bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg har tenkt på lenge, men hele tiden utsatt, fordi det kommer jo en dag i morgen, eller neste uke eller uka etterpå der…Men det gjør jo ikke alltid det, gjør det vel?

Jeg er heldig og har en fantastisk mor som jeg er uendelig glad i. Vi snakker ofte sammen, men hvor godt kjenner jeg henne egentlig?
Hvor mye vet jeg om hva hun har opplevd gjennom livet? Hvilke hendelser eller personer har preget og kanskje endret henne? Hvilke drømmer har hun hatt, eller har hun i dag? Hva er hun skikkelig stolt av med seg selv og hva falt hun for hos min far? Hva ville hun gjort annerledes og hva savner hun mest med sin egen mor?

Plukket ut 25 spørsmål

Jeg sendte henne en sms og inviterte på middag og shopping, noe hun flere ganger har nevnt i en bisetning at hun gjerne skulle gjort mer av sammen med meg, en dag “når jeg ikke har det for travelt…”

Jeg gikk gjennom FuelBox FAMILIE og FuelBox VENNER og plukket ut 25 spørsmål som jeg skrev i en mail til meg selv, slik at jeg kunne ha spørsmålene lett tilgjengelig med meg på mobilen min da vi dro ut sammen. Det var spørsmål som handlet om alt jeg lurte på med min mor, og noe jeg ikke visste at jeg lurte på en gang…

Forklarte hvorfor

Da jeg hentet henne sa jeg det akkurat som det var; at jeg ønsket å bruke bilturen og restaurantbesøket den kvelden til å intervjue henne. Hun ble, som ventet, først litt usikker og brydd, men gikk motvillig med da jeg forklarte hvorfor.

Det ble en helt fantastisk kveld, langt utover mine forventninger! Jeg lærte så mye nytt om min mor, hvem hun har vært, hva hun har opplevd og ikke minst hvem hun er i dag! Men det beste var nesten allikevel å se hvordan hun elsket det! Hun takket meg flere ganger og jeg måtte bli med hjem på kaffe slik at vi kunne komme gjennom alle 25 spørsmålene.
– 25 spørsmål som brakte oss nærmere hverandre og gjorde at jeg kjenner min mor mye bedre enn før!

Er du så heldig at du har mennesker i livet ditt som betyr mye for deg, gi deg selv og de en gave med 25 spørsmål!

Klem fra Berta

FuelBox Norge