En hyllest til far

Blogginnlegg skrevet av Berta Lende Røed, 29.10.2018

Jeg er heldig! Jeg har en fantastisk far.
En far som er der og som alltid stiller opp med hammer og drill, kjøring og henting, middager og hjemmebakt brød, barnevakt og et utømmelig reservoar med vitser. Det er for så vidt de fire-fem samme vitsene, men de er han tilsynelatende utømmelig for…
Jeg har en sånn far som bare kan alt om hus, bygging og fiksing. En far som går litt i kulissene, lager lite støy og drama, men byr på mye humor og skaper god stemning.

Jeg har en sånn far som elsker fotball! Han har selv spilt fotball på toppnivå, mens han nå er tilskuer når 11 barnebarn er på idrettsbaner rundt omkring og når fotballkamper, i alle divisjoner og land, er på skjermen.
Men min far elsker min mor mer enn fotball! Og det synes! Da jeg var liten sa jeg at jeg at dersom jeg fant meg en sånn mann som min far, da skulle jeg gifte meg på flekken!
Min far elsker også Napoleons kake og treningsturer på de jærske strendene., men mest av alt så elsker han å være hjemme og gjøre det som min mor sier at de to liker å gjøre…

Dette er egentlig det jeg vet om min far. Jeg trodde egentlig at jeg kjente han veldig godt, og på en måte gjør jeg jo det, men på en annen måte ikke. Jeg vet at han elsker meg og at jeg alltid vil ha han fremst i heiagjengen min, men så er det så mye jeg ikke vet om han. Og jeg vil gjerne vite mer! Jeg vil vite hva han egentlig føler og tenker om ulike ting? Mer om hva han har opplevd i livet og hvordan det har endret han? Jeg vil vite hva han er mest stolt av i livet sitt og hva han håper å oppleve før han dør…

Etter at jeg satt i en begravelse for noen uker siden og hørte en datter ta et siste farvel med sin far, slo det meg hvor lite jeg egentlig vet om mine foreldre. Jeg bestemte meg for å gjøre noe med dette.

Snart er det FARSDAG og min gave til far i år, og til meg selv, er 20 spørsmål for å lære mer om han!
Dette er noe jeg gjerne vil anbefale alle dere som er så heldige å ha en far!
Her kan du laste ned mine 20 spørsmål og invitere din egen far på en uforglemmelig farsdag: 20 spørsmål til far
Jeg håper også at du vil dele disse spørsmålene videre til andre som kan ha glede av disse sammen med sin far!

Klem fra
Berta

FuelBox Norge