Reboarding

Hvordan har det siste halvannet året vært for dere?
Hvordan skal vi jobbe sammen nå? Hva blir den nye normalen? Hvordan kan vi utvikle mennesker, ledere, team og kultur i ny hybrid arbeidshverdag?

Mange organisasjoner skal ta imot sine medarbeidere på kontoret igjen nå til høsten. Hvordan kan lederne gjøre dette på en god måte? Hvordan kan de reboarde og re-connecte medarbeiderne og teamet sitt?

Det er dette vi hjelper våre kunder med! En gjennomtenkt reboarding av de ansatte kan være avgjørende for å lykkes med den videre utviklingen av deres organisasjon og for å utløse det kollektive potensialet i en ny arbeidshverdag.

Reboarding – HVORDAN?

Reboarding handler om å ta imot, involvere og engasjere. Vi gir deres ledere et konkret verktøy for å reboarde sine ansatte, re-connecte team og utvikle og styrke en kultur i en ny hybrid arbeidshverdag.
Deres egen digitale FuelBox et verktøy som kan brukes på ulike måter, på ulike arenaer og over tid. Vi skreddersyr både verktøyet og de ulike implementeringsaktivitetene for å sikre en god gjennomføring hos dere.
Nysgjerrig? Ta kontakt med oss!

Inspirere, engasjere, erfare og utøve!

Gjennom våre skreddersydde foredrag, TalkShops og WorkShops sikrer vi at alle forstår HVA de skal gjøre, HVORFOR de skal gjøre det og ikke minst HVORDAN. Vi skreddersyr også egne kommunikasjonsløp for dere for å bidra til reboardingen og den videre utviklingen av mennesker, ledere, team og kultur over tid.
Nysgjerrig? Ta kontakt med oss!

Et lederverktøy i egen lomme

I tillegg til tilgang på en mengde spørsmål utviklet for næringslivet sammen med ulike eksperter, kan vi kan skreddersy innhold i FuelBox APP sammen med dere fortløpende og basert på deres behov.

Vi kan også skreddersy innhold som skal brukes i en bestemt rekkefølge/prosess i forbindelse med interne lederprogram, mentorprogram etc.
Nysgjerrig? Les om hvordan Advokatselskapet Thommessen bruker sin digitale FuelBox

tilbake